Другият подсъдим по делото Кристиан Т.,  беше признат за виновен

...
Другият подсъдим по делото Кристиан Т.,  беше признат за виновен
Коментари Харесай

Присъди за подсъдимите по делото за опит за убийство в дискотека Гетсби


Другият обвиняем по делото Кристиан Т.,  беше приет за отговорен от съда, че като малолетен, само че разбиращ свойството и смисъла на осъщественото и управляващ постъпките си, направил непристойни дейности, отличаващи се с извънреден цинизъм и смелост. Според правосъдният състав, с осъщественото тогава 16-годишният жестоко нарушил публичния ред, като е изразил очевидно пренебрежение към обществото. Вече 20 годишният юноша ще търпи оптимално плануваното наказване за това закононарушение от 2 години " отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване. Варненски областен съд групира присъдата с други две, наложени от Районен съд – Варна и дефинира общо за изтърпяване 2 години затвор. Към днешната присъда беше присъединено и наказването " публично неодобрение “ наложено с присъда районния съд в града.

Кристиан Т. беше приет за почтен от съда, че в съучастничество като причинител с Галин М. е направил опит съзнателно и по хулигански подбуди да умъртви телохранителя на дискотеката. Петчленният правосъден състав отхвърли и предявения против него  граждански иск за обезщетение за претърпени от Армен Ал. неимуществени вреди, изразяващи се породени болки и страдалчество в резултат на действието, като необоснован.

И на двамата подсъдими ще бъде приспаднато времето, в което са били арестувани в осъществяване на ограничения за неотклонение " задържане под стража “ и " домакински арест “.

Обвинителният акт по делото беше импортиран през септември 2018г. След няколко съвещания последва отклоняване на прокурора  и правосъдния състав, което наложи започване на делото изначало през лятото на 2019 година По наказателното произвеждане са извършени общо над 250 съвещания. От тях 32 са били откритите, като в тях 22 пъти правосъдният състав е разглеждал претенции на подсъдимите за изменение на ограниченията им за неотклонение. Седемнайсет от съвещанията са били отсрочвани по разнообразни аргументи. По време на правосъдната фаза за изясняване на обективната истина беше осъществен следствен опит, назначавани бяха голям брой експертизи и бяха гледани записи от видеокамерите в клуба.

Присъдите на двамата подсъдими не са дефинитивни и могат да бъдат протестирани или обжалвани пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР